Kallelse till LBS årsmöte 26/11 digitalt på ”Zoom”

 • 11 nov 2020

Medlemmar i Lommabuktens Seglarklubb kallas härmed till årsmöte 2020 digitalt på Zoom där ni kan följa mötet, interagera och rösta. Årsmöteshandlingar med verksamhetsberättelser, motioner, valberedningens förslag, kommittéernas planer är tillgängliga

Datum:Torsdag 2020-11-26

Tid: Mötet startar 19.00 men vi öppnar mötet redan 18.00 så att alla i god tid ska få tekniken att fungera samt pricka av för röstlängd.

Plats: Digitalt via dator eller smartphone.

Pandemin med Covid-19 fortsätter och är nu inne i en andra våg. Folkhälsomyndigheten införde i veckan skärpta allmänna råd i Skåne till den 17/11, vilka kan förlängas, på grund av en förhöjd smittspridning. Bland annat uppmanas alla som vistas i Skåne län att avstå från möten. Fortsatt gäller även regeringens förbud för allmänna sammankomster med över 50 deltagare.

I LBS:s stadgar står att årsmöte ska hållas årligen före november månads utgång och i LBS:s årskalender är datumet satt till den 26/11.

I våras beslöt styrelsen att ställa in vårmötet med förhoppning om att Covid-19 skulle avta inom en överskådlig tid. Att även ställa in årsmötet anser styrelsen inte vara en lösning då rådande omständigheter ser ut att bli långvariga. Vidare uppstår ett antal praktiska problem för föreningen om vi ställer in årsmötet då vi bland annat behöver genomföra val av personer till en olika poster, besluta om en budget för kommande år, med mera. 

Med hänsyn till detta samt ytterligare skärpta krav från myndigheterna senaste veckan har styrelsen beslutat att vi inte kan sätta våra medlemmars hälsa på spel och kommer därför att genomföra ett digitalt årsmöte där vi kommer att bjuda in alla medlemmar som önskar deltaga och där ni kan följa mötet, interagera och rösta.
Nedan finns en länk för att anmäla deltagande till årsmötet. Anmälan skall vara gjord senast 20/11. Efter det stängs formuläret.

                Anmälningsformulär årsmöte 26/11

               Alla handlingar till årsmötet hittar du här 

Ekonomisk redovisning för verksamhetsåret 2019-2020 och budget för kommande verksamhetsår 2020-2021 finns tillgängligt för LBS medlemmar att läsa på kansliet från 2020-11-12 samt även på årsmötet.

Vi hoppas att ni medlemmar har förståelse för den rådande situationen och att vi alla hjälps åt med att genomföra årsmötet. Vi fortsätter även hoppas att vi inom en snar framtid kan återgå till en mer normal föreningsverksamhet.

Lomma 2020-11-11

Styrelsen

 ======================================================

Digitalt årsmöte – så här går det till

Vi öppnar mötet redan 18.00 så att alla i god tid ska få tekniken att fungera samt pricka av för röstlängd.
 
Tänk på!

 • Det är enklast att använda en dator med webkamera (för att synas om du vill det) och mikrofon för att kunna höras och delta. Mobil fungerar men med större skärm är det enklare att följa med i handlingar och dagordning.
 • Stäng av mikrofonen när du inte pratar.
 • Använd gärna headset – ljudet brukar bli mycket bättre då.
 • Låt alla prata färdigt under mötet. Det är svårare med mötet när man inte kan läsa av varandras kroppsspråk. Men försök att ta det lugnt och ge varandra tid att vara eftertänksamma.

Under mötet:

 • För att se alla deltagare, välj Gallery View i Zoom genom att klicka på knappen högst upp till höger.
 • I nederkant finns flera ikoner, så som chatt, mikrofon och videokamera osv. Du kommer se att medlemmarna samlas allt eftersom inloggningen pågår.
 • Du använder symbolerna för video och audio för att stänga av eller slå på bild och ljud. Stäng av ditt ljud när du inte pratar.
 • När du väl anslutit och ljud och bild fungerar, så kan du använda stunden fram till mötet börjar till att prata med andra eller sätta videon på vänt och hämta kaffet
 • När mötet startar skall alla vara på plats med videon påslagen
 • Vi kommer att visa dagordning samt handlingar 
 • Begär ordet genom funktionen ”raise your hand” (läs mer längre ned)
 • Vid röstning används funktionen används knapparna "yes / no". (läs mer längre ned)

 
Jag är inte van vid teknik, kommer jag klara detta?
Ja, Zoom är ett enkelt program, men skulle du tycka att det är svårt eller får problem kan du kontakta styrelsen för teknisk support, detta gör du genom att skriva till styrelsen@lbs.nu eller ringa Leif på 0733-365484.

 
Hur ansluter jag till zoom-mötet?

 1. Vissa av er har kanske redan informationen om hur ni loggar in på Zoom och har redan Zoom installerat på din dator men om det är första gången du deltar i Zoom kan du bli ombedd att ladda ner och installera ”Zoom Clients for Meetings” vilket kan ta ett par minuter. Då behöver du acceptera Zooms användningsvillkor samt tacka ja till att delta med din dators video och audio. Så se till att ha gjort klart detta i god tid innan stämman startar.
 2. Zoom finns som app både för dator, mobil och plattor. Välj det som passar dig bäst. Använd sedan länken i kallelsen för att starta mötet.
 3. Annars gå till - https://zoom.us/download
 4. Klicka på ”Download” under rubriken  ”Zoom Clients for Meetings”
 5. Ladda ner och installera programmet
 6. Klicka på möteslänken du fått i email några dagar innan stämman. Ange ditt namn och klicka för om du vill ha video samt mikrofon aktiverat.
 7. Du är nu ansluten till mötet!

Zoom finns som app både för dator, mobil och plattor. Välj det som passar dig bäst. Använd sedan länken i kallelsen för att starta mötet.
 
Vad krävs av mig som medlem?
Du behöver ha tillgång till en dator eller laptop med internet, gärna med tillgång till webbkamera och mikrofon, men det är inget krav, då du kan lyssna och rösta utan. Zoom fungerar även i en smartphone, men rekommenderar att använda en större skärm.
 
Det kommer även kräva en del tålamod och överseende, då alla har olika förutsättningar/digitala kunskaper och detta är en ny metod som vi inte provat innan.
 
Talarlista – Hur begär jag ordet?
Du använder chatt-funktionen som du hittar när du håller pekaren längst ner i bilden. Skriv “jag begär ordet” i chatten, så skrivs du upp på talarlistan.
 
Omröstning – Hur går röstningen till?
Inför varje omröstning kommer ordförande att som vanligt ställa frågan och samtidigt kommer det att dyka upp en dialog på din skärm där du kan svara Ja eller Nej. 
 
Chatt-funktionen
I chatten kan du ställa frågor och begära ordet under mötet. Mötespresidiet upprättar en talarlista.

 

Zoom-hjälp
Du hittar mer information och support (engelska) på Zooms hemsida:

https://support.zoom.us/hc/en-us?flash_digest=3632a060af15730664f03efe2b41344e1ad4c474

 

Du kan även ta del av en svensk introduktionsvideo:

 

https://www.youtube.com/watch?v=PcUgz-j3SPI

 

Eller:

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLKpRxBfeD1kEM_I1lId3N_Xl77fKDzSXe