Julgodis från seglingskommittén!

  • 21 dec 2021

Nu är det hög tid att önska sig julklappar! Eller båtklappar! Men LBS fick julklappen före jul! Under 2022 kommer vi ännu en gång att arrangera ett SM! Denna gång för FAREAST 28R! Riktigt roligt att de frågade oss. SM för FE28R är den 26-28 augusti.

För en månad sedan bytte vi sammankallande i Seglingskommittén. Från en Pär till en annan Per. Pär har under de senaste åren inte bara jagat oss för att segla på våra kvällsseglingar utan också hunnit med att bli Öresunds snabbaste X-102:a! Nu har du ännu mer tid att trimma in Onyx så 2022 blir säkert en framgångsrik säsong! Tack Pär och lycka till!

För 2022 har vi planerat vår sedvanliga TrimCup i maj och vår Fyrtornsrunda en månad senare. TrimCupen är faktiskt årets första kappsegling i Skåne för kölbåtar och därtill den enda på lagd bana. 2022 hoppas vi verkligen att vi kan genomföra den. 2020 och 2021 fick vi ställa in den pga Corona-restriktioner.

Att segla under natten är en fantastisk upplevelse. Eller jätteläskigt, om det är dåligt väder. Fyrtornsrundan är planerad då vädret är vackert så vi hoppas att så många som möjligt vill vara med. Tävlingen börjar på kvällen den 1 juli och sedan seglar man en större runda i Öresund.

Från torsdagen den 5 maj till torsdagen den 15 september med undantag i juli har vi kvällsseglingar. Här hoppas vi på många seglare. Det kommer att bli hygge efteråt!

Och som ingressen skvallrade så kommer LBS ännu en gång att arrangera ett SM. Denna gång SM för FAREAST 28R 26-28 augusti 2022.

Funktionärer, gamla, unga, nya eller gamla rävar, är alltid välkomna. Erfarenhet är inget krav, bara att man vill vara med. Vi behöver vara ett antal personer ute på sjön för att kunna hantera en bana och de start-/mål-procedurer som finns. Men vi behöver också ha personer som vill jobba i land, tex har vi alltid frukost till alla på våra tävlingar (och hygge efteråt). Några personer till så blir allt så mycket enklare. Vi vill bli fler. Är du intresserad så kontakta någon i Seglingskommittén.

Med detta önskar vi i Seglingskommittén ett gott slut på 2021 och en bra start på säsongen 2022!

Per Kroon
Sammankallande kappseglingskommittén