Skärpta regler Strykjärnet

  • 26 mar 2022

image: Skärpta regler Strykjärnet

Nya skärpta regler för miljön har tagits fram som vi informerar om här. Samtidigt har "Vårlappar" med samma innehåll satts upp vid era båtar på Stryjärnet..

MILJÖRELATERADE REGLER FÖR ARBETE PÅ LANDPLATSEN

 

Miljölagarna har skärpts och Lomma Kommun har som markägare skärpt sina krav på LBS.

LBS har på uppdrag av kommunen gjort en inventering av vår verksamhet på landplatsen som resulterat i nedanstående regler som gäller med omedelbar verkan nu när båtfixandet närmar sig för er glada båtägare:

  • All båtbottentvätt är förbjuden på landplatsen.

  • Vid allt bottenarbete på våra båtar som skrapning, slipning, målning, m.m. ska marken täckas med en presenning.

  • Slipmaskiner o dylikt ska kopplas till en dammsugare för att förhindra spridning av slipdammet. Alla rester som hamnar på presenningen ska dammsugas upp.

  • Efter avslutat arbete samlas avfallsprodukterna upp och hanteras som farligt avfall.

  • Vid risk för att slipdamm och dylikt sprids med vinden täcks även båtens sidor in vid arbetet. Det finns enkla produkter för detta i exempelvis i färgaffärer som endast kostar några hundralappar.

På förekommen anledning är det ej tillåtet att utföra andra aktiviteter här som exempelvis tvätt av bilar vilket också är miljöförstörande. 

 

LBS arbetar aktivt för att värna om vår miljö och vi vill ju att vårt båtutövande ska vara hållbart och miljövänligt. Låt oss hjälpas oss att få det att genomsyra hela vår verksamhet. 

 

Styrelsen tar tacksamt emot förslag och idéer på hur vi fortsatt ska kunna utveckla vår verksamhet för att ligga i framkanten och att tillgodose myndigheters krav samt våra medlemmars båtintresse. 

 

Glada vår hälsningar och lycka till med båtfixandet så ses vi i vattnet!

 

LBS Styrelse

2022-03-24