Miljön på Strykjärnet, skarpt läge!

  • 14 apr 2022

Vi från styrelsen påminner om de nya reglerna på Strykjärnet. Det är skapt läge nu och det är viktigt att alla båtägare sluter upp och följer de nya reglerna.

Den 26 mars gick LBS ut med en skrivelse om de nya regler som gäller på Strykjärnet. Reglerna publicerades på hemsidan, som nyhetsbrev och sattes även upp vid båtarna på landplatsen. Nu har landplatsgruppens kommittémedlemmar, som har till uppgift att inspektera aktiviteterna, funnit att det finns ett antal som inte följt de nya reglerna och har vid påpekande mötts av uttryck som ”häxjakt på oss båtägare” och annat. Det skall understrykas att detta gäller långt ifrån alla. De flesta av er gör säkert ert allra bästa.

Vi måste från styrelsen understryka att det nu är skarpt läge. Alla båtägare måste sluta upp bakom och följa de nya reglerna.

Det är inte Lommabuktens Seglarklubb som stiftar miljölagarna i Sverige. Däremot ska vi se till att dessa efterföljs. Det finns exempel där åtminstone en båtklubb i Stockholm som gått i konkurs då de tvingats sanera den mark de haft som uppläggningsplats. Där är vi inte ännu, men risken är stor om vi inte förhindrar föroreningen av marken på Strykjärnet.

I fortsättningen kommer båtägare som inte följer reglerna att ges en varning och vid ytterligare överträdelse förlora rätten till sin landplats.

Länk till de nya miljöreglerna: 220324_Miljöregler 

 

Med detta hälsar vi er alla en Glad Påsk och hoppas på er medverkan till att vi förvaltar Stryjärnet på bästa sätt.

 

LBS Styrelse

2022-04-14