VM i Optimist avgjordes i Bodrum Turkiet

  • 28 aug 2022
  • jolle

image: VM i Optimist avgjordes i Bodrum Turkiet

För första gången på 12 år är en skåning representerad i svenska laget, nämligen Hugo Flygare, som tränar och tävlar i LBS tillsammans med Lomma Sailing Team

Hugo Flygare Optimist VM Bodrum Turkiet 2022

Hugo Flygare Optimist VM Bodrum Turkiet 2022

 

VM i Optimist avgjordes i Bodrum Turkiet 27 juni - 7 juli.

Det svenska laget som tävlade på plats bestod av två seglare från KSSS och två seglare från KKKK och för första gången på 12 år av en skåning representerad i laget, nämligen Hugo Flygare, som tränar och tävlar i LBS tillsammans med Lomma Sailing Team!

VM i år var rekordstort med deltagare från 63 länder och 276 seglare på startlinjen. Mästerskapet består av två tävlingar, en individuell tävling där de tävlande seglar 12 race under 6 dagar och en lagtävling som pågår under två dagar där de 48 bästa lagen är kvalificerade.

Sverige gjorde ett av sina bättre VM på länge med två av svenskarna i toppen. Henrik Wigforss och Malcolm Dahlberg (KSSS) placerade sig topp 8 individuellt.

I lag-VM gick det ännu bättre. Med ett lag bestående av ovan nämnda seglare plus Levi Bernhardtz, Selma Hård och Hugo Flygare så lyckades laget efter stor dramatik ta en bronsplats vilken är Sveriges första VM medalj på 32 år och det var 35 år sedan vi tog en medalj i lag.

Jag är oerhört tacksam och glad att jag tog mig till VM. Jag är extra tacksam mot alla coacher, ledare och Opti föräldrar som genom åren har stöttat och gjort detta möjligt för mig, säger Hugo.

Hela resultatlistan från VM
 https://2022worlds.optiworld.org/en/default/races/race-resultsall