Next Level Nordic OptiCamp i Lomma - Del 2

  • 25 nov 2022
  • jolle, Klubbinfo

Vilket träningsläger! Först helgen 12-13 november och sedan nästa helg igen 19-20 november. 70 unga seglare från Norge, Danmark och Sverige som träffades för att träna och bygga kontakter över gränserna.

  • Uppdaterad: 25 NOV 2022 17:58

 

Bilder och videor tagna av: Lars Novak

- Idén om ett nordiskt träningsläger kommer från Danmark som arrangerade ett liknade läger förra året. Vi tog stafettpinnen detta året och intresset har varit enormt! Den som har kört längst kommer från Ålesund i Norge för att träna i Lomma, säger Axel Netterlid träningsansvarig i Lomma Sailingteam. De hade 14 h bilresa hit! Helgerna har bjudit på stor variation i väder. Första helgen bjöd på 16 grader och varma vindar. Sista helgen erbjöd snö och minusgrader. - Det är tuffa unga seglare som ger sig ut på vattnet. Svårast är att hålla värmen i fötter i händer men de jobbar hårt i båten och håller oftast sig varma. Seglarna är i åldrarna 11-15 år och de är imponerade att se dem på vattnet, säger Carola Netterlid, ordförande för jollesektionen i klubben. Seglarna själv tar kylan med ro. De är vana att träna året runt: - Självklart är det lite skönare på sommaren men träningsläger som dessa är det roligaste som finns, säger Ulrik från Norge. Han säger att Lomma är ett av de bästa platserna han har seglat på!

Och Lommabukten bjöd upp till dans. Vintern slog till under lördagsnatten och vi vaknade till en gnistrande vinterdag. En strålande inramning!

Lomma Sailing Team

 

Skribent: Leif Sundbäck