Två guld till Lomma på JNoM i Optimist

  • 3 aug 2023
  • jolle, optimist

Det var ett taggat lag som åkte till Lettland där årets JNoM arrangerades. Totalt kammade det svenska laget hem fem av sex medaljer varav två guld till Lomma.

Regattan inleddes med två dagars grundomgång. Det var stabila vindar på 3-5 m/s. Vågorna var utmanande och båtfarten var helt avgörande för att ligga i topp i racen.

Från Lomma Sailingteam deltog Maja Larsson-Bergqvist, Filip Carselid, Nils Netterlid och Oskar Netterlid.

Efter två inledande dagar med individuella race arrangerades lag-seglingen där Sveriges representerades av två lag. I killaget ingick Nils och Oskar från LBS och i tjejlaget ingick Maja. Tjejlaget tog hem ett välförtjänt brons i matchen mot Finland där tjejerna seglade stabilt. Killarnas lag var obesegrade efter grundomgången och gick därmed vidare till final där de seglade mot Danmark. Efter två tighta finalmatcher så var guldet var säkrat! - Lagseglingen var för mig en höjdpunkt på veckan, säger Nils. Jag hade som mål att ta hem guldet med laget och det gjorde vi!

Guldet i de individuella tävlingarna på killsidan gick till Oskar.
- Det känns otroligt stort och det har varit ett mål för mig, säger Oskar. Lagseglingen gav mig extra energi in i sista dagens finalseglingar. Jag fick med mig ett bra självförtroende och jag blev extra taggad på att ta ett dubbelguld, säger Oskar.
Oskar hade en stabil serie som höll hela vägen i mål med resultaten: 1, 1, 1, 1, 1, 1, 2.

Guldet på tjejsidan togs av Elsa Beijar, KKKK. Nu väntar en välförtjänt ledighet innan mer träning och sedan nästa höjdpunkt, JSM i Stenungsund.

För Nils och Filip var NM deras sista tävling i Optimisten efter en lång och framgångsrik karriär. Nu väntar nya utmaningar och ny båtklass tillsammans i 29er!

Fler bilder finns i Bildgalleriet