Inbjudan - Nya Trimcupen 18 maj 2024 - LBS

  • 2 maj 2024
  • båtliv, Kansli, klubb, Klubbinfo, segling kölbåt

image: Inbjudan - Nya Trimcupen 18 maj 2024 - LBS

Välkommen till nya Trimcupen hos LBS

Klicka på länken för att komma till anmälan: Anmälan nya Trimcupen

 

Efter några år med inställda Trimcuper gör vi nu hos LBS en nysatsning där vi vidareutvecklat Trimcupreceptet som bygger på att kappseglare i maj ska få möjlighet att teoretiskt och praktiskt trimma sin utrustning och besättning.

Vi ersätter kryss/länsbanan med en bana som kan beskrivas som en kort havskappseglingsbana på ca 10 M. Start och mål utanför Lomma hamn. Det blir två race med jaktstart där banan seglas ett varv per start och första båt i mål blir den som vinner det racet. Mellan racen blir en kort matpaus. Totalvinnaren utses genom att lägga samman placeringarna från de båda racen. Vi tror att den nya bantypen inte bara lockar erfarna seglare utan även nya som vill börja kappsegla.

Den första teoretiska delen av nya Trimcupen blir frukostseminariet. I samband med frukosten har vi segelmakare och coacher som ger goda råd baserat på de förutsättningar som kommer att gälla under tävlingen.

Den andra teoretiska delen av nya Trimcupen blir vid ”after sail”. Under tävlingen planerar vi ha filmteam på banan som dokumenterar olika händelser ute på banan. De spelas sedan upp och kommenteras av samma team som höll frukostseminariet. Läromoment som är viktiga att ta till sig både för nybörjare och erfarna seglare.

Slutligen den sociala delen av nya Trimcupen. Vi vet, alla vill få bra placeringar och helst vinna men samtidigt är den sociala samvaron seglare och funktionärer emellan mycket uppskattad. Här planeras en pub-aktivitet i klubbhuset på fredag kväll. Vi hoppas att flera deltagare seglar båten till Lomma redan under fredagen och avslutar kvällen i trivsam samvaro i klubbhusets pub.

Efter tävlingen ”after sail” med klassisk hamburgare.

Vi ser fram mot att ses i Lomma den 18 maj till nya Trimcupen eller redan kvällen innan till pub-aktivitet.

 

MYCKET VÄLKOMMEN!

Seglingsledningen